Ät den här maten, sov de här tiderna, var tillräckligt söt för att väcka andra föräldrars avund, var tyst, var snäll, väx enligt normalkurvan, börja gå och prata tidigt för att väcka andra föräldrars avund, lär dig vår version av rätt och fel, börja skolan, tyck om skolan, var duktig i skolan, ha rätt kompisar, var populär, men inte för populär, du är ju 13, börja fundera på vad du vill bli när du blir stor, ta inte droger, rök inte, drick inte alkohol, men om du ska vara poppis så rök lite grand, drick lite alkohol, ta lite droger, men ta för all del inte på dig själv, skolka inte, se till att pojkarna/flickorna tycker om dig, var helst hetero, se till att det är tydligt att du är en pojke/flicka, ha inte sex förrän du hittar någon du älskar, skäms lite när du har sex, ställ inga frågor om sex, välj linje, var poppis, få bra betyg, bestäm dig för vad du vill göra resten av livet, bli lagom full på studenten, börja på universitetet, fixa alla tentor, bli inte för full på studentfesten, flytta hemifrån, skaffa en stadig partner, gör klart din utbildning, skaffa jobb, flytta ihop med partnern, jobba, var duktig på jobbet, få bra lön, börja tänka på barn, skaffa barn, jobba lite till, var social, bjud på middagar, skaffa ett syskon till barnet, jobba lite till, uppfostra dina perfekta barn så att du kan se din ungdom genom deras perfekta ögon, jobba lite till, dina perfekta barn flyttar hemifrån, jobba lite till, gå i pension vid 67, skaffa ett hus i Spanien, ha 15 hobbies, lev tills du dör.

Och allt utanför det här klassas som psykisk sjukdom, så bete dig, håll dig inom normalkurvan för fan. Är det konstigt att människan är olycklig?

We have normality. I repeat, we have normality. Anything you still can't cope with is therefore your own problem.

Douglas Adams