Så, jag frekventerar ju som ni vet några dejtingsajter, just nu inte alls för att dejta, utan mest för att tjöta eller hitta vänner. Igår skrev jag om det där med tolkningsföreträde, och idag hade jag en sån här mysig konversation med en man som på bästa manliga sätt försöker berätta för mig hur jag är. Och när jag sedan ifrågasätter det fortsätter han med att använda ett helt felaktigt motexempel, säga att jag övertolkar och pratar sedan om mina bröst. Det är så underbart det här!

Mr X: *Svårt att sätta på fingret på vad, men du har onekligen en intressant profil! :-)
Det är väl min något brokiga bakgrund som ser något...L
Fast så androgyn tycker jag nog inte du är?
Har ju dock inte sett helheten/kläderna.

Jag: Androgyn i personligheten alltså. Är förvisso androgyn i utseendet också, men just nu väljer jag bilder ur ett experimentperspektiv. Och det är ju bara en enda ynka bild, den säger inte så mycket.

Sen måste jag bara undra vad det är som gör att människor känner att de har rätt att säga emot det jag skriver i min presentation? Verkar jag virrig eller svag eller vad handlar det om? Råkar ut för det väldigt ofta, att folk tror sig ha tolkningsföreträde när det gäller mig. Inte för att det här lilla med androgyniteten var något stort, men kontentan är samma. Kan du förklara det för mig?

Mr X: Ja, kanske, i mitt fall i alla fall.
Jag säger inte emot dig, jag ger ett perspektiv som du svarar på etc.
Om jag skriver "jag är lång" och du svarar "har dejtat längre!" är det inte en attack på mig, eller att du "säger emot" etc. som jag ser det.

Så en möjlig linje är att du inte ser det som något liksom illasinnat, motvalls, utan bara som ett vänligt samtal?

Men du har rätt i att det bara är en ynka bild.
Och hur en människa ser ut är inte det viktigaste.
Är du småbröstad ökar chansen att du blir mer androgyn! :-)

Jag: Du är tyvärr inte alls min typ av människa, men önskar dig lycka till!

Mr X: Skratt!
Då är nog inte du min typ av människa heller.
Men det är ju bra att du spelar lite svår och andlig.

Lycka till din självcentrerade fjant! :-)