Det har varit ett händelserikt år. Väldigt händelserikt. Och nu vill jag skriva för att sätta igång skrivandet igen. Så att jag någon gång kan bli klar med den där livshistorian jag skriver alldeles för långsamt på.

Jag blir snart sambo. Vem hade trott det för ett par år sen? Inte jag i alla fall. Inte med den där benhårda övertygelsen. Men att börja bry mig om mig själv verkar ha medfört någon sorts självinsikt. Och acceptansen över att det är okej att ändra sig. Och den där fina aha-stunden när jag upptäcker att det finns någon som funkar perfekt med mig. Bingo!

Idag vill jag rekommendera en bok, en av årets intellektuella orgasmer enligt Jonas Hjalmar Blom, leg. psykolog och författare, som också rekommenderar ännu fler bra böcker här.

Går att köpa som e-bok på Bokus eller ljudbok hos Audible

Hon dödar fullständigt hela den klassiska uppfattningen om känslor, och får en att tänka om helt. Själv har jag redan varit inne på det hon skriver, och det är ju alltid skönt att få sina funderingar bekräftade av vetenskap :)

Här nedan finns en Ted Talk av författaren, bra som intro.

Och det var allt för idag, på återtextande.