I en massa år har det från en massa olika platser sagts att multitasking är dåligt. Jättedåligt. Vet inte riktigt varför jag helt okaraktäristiskt valt att lyssna på den här kategoriska informationen? Jag brukar ju tänka i banor av individualitet när det gäller det mesta, men här kom det från så många olika håll att jag började tro på det. Ett faktum som i sig självt kan fylla några sidor text, men det får jag ta en annan gång. Jag har i all fall försökt tänka att det kanske ändå är bättre att fokusera på en sak i taget, göra klart och sen gå vidare till nästa. Men har ändå fallit tillbaka till att göra lite hit, lite dit och tillbaka igen, vilket har funkat mycket bättre. Häromsistens läste jag om att barn som växer upp med mer än ett språk är bättre på att växla mellan uppgifter, vilket verkar helt logiskt. Är själv uppvuxen med 2 1/2 språk och har inga som helst problem att byta mellan svenska, persiska och engelska när jag vill. Vilket jag förstått att personer som växt upp med endast ett språk kan ha lite svårare med.

Jag gillar multisensorisk input. Har alltid gjort. Och det är därför jag suger på tentor. Minns speciellt en tenta jag hade i diskret matematik, med öppen bok. Kom in, satte mig ner och sen blev det blankt och tiden var ute. Hade jag ändå bara fått ha lite musik i min Walkman hade allt ordnat sig. Men det fick man ju inte. Jag gillar att plugga med musik och kanske TV:n på. Det finns få saker som är bättre än att vara ute och springa i skogen med en riktigt jävla bra spellista. Eller att promenera med en ljudbok eller en bra pod. Laga mat, diska, städa och renovera fönster blir också mycket mysigare med ett fint soundtrack. Meditationen är bättre med mysnisse från Headspace som leder mig med sin mysröst.

Ändå är det nästan så jag får skämmas för att jag pumpar elektronisk musik när jag springer i skogen. Majoriteten av människorna jag hört uttala sig om detta säger något i stil med "usch!". Nej, det är ju ljuden i skogen, mig själv och den underbara naturen jag vill uppleva! Det dör med musik. Jag tycker snarare att det är rätt mysigt att slippa höra mitt eget halvastmatiska flås och istället fokusera på hur gött det känns med riktigt bra musik och hur mycket lättare det är att springa. Det här inlägget kom jag på när jag lyssnade på just riktigt bra musik samtidigt som jag sprang med hunden i hundförarbältet. Det är då kreativiteten vaknar!

Så jag fortsätter mitt multitaskande och slutar upp att lyssna på de många allvetarna därute. De satt ju inte i min hjärna den där gången jag tentade. Så nu kör jag lite yoga med en app på min Apple TV som både pratar och visar och sen fixar jag mat med den eminenta Rättegångspodden i öronen. Så det så!