Förra årets ledord var ödmjukhet mot andra. Detta årets är ödmjukhet mot mig själv. Förra året hittade jag den rätte. För den femtielfte gången i ordningen. Ibland imponeras jag av den nivå av övertygelse jag lyckas impregnera mig själv med. Plötsligt vill jag saker jag inte velat förut. Plötsligt blir alla andra ledord utbytta mot anpassning. Och så är jag åter villig att ge upp precis allt för den här versionen av den rätte.

Jag har sagt det förut, att nu är det bara jag; jag är det enda jag behöver, relationen med mig själv är det viktigaste. Med samma stenhårda, men falska övertygelse som allt annat. Nu är det annorlunda. Jag gick in i det här året med ett enda fokus. Att tycka om mig själv. Det har lett till att allt jag gör, gör jag för mig. Inte för att dra till mig uppmärksamheten från potentiella, nya versioner av den rätte. Döm om min förvåning när jag nu lyckats träna varenda dag i tre månader, blivit ovanligt stark och inte längre får ont i ryggen av att utföra till synes mondäna uppgifter som att dammsuga.

Det handlar inte längre om jämförelse. Att vara bättre än, sämre än, eller bara annorlunda än alla andra. Alla andra är inte bjudna på den här festen. Inte för att jag är fri från att jämföra, men jag är jävligt mindful över det. Och det icke-dömande jag oftast är väldigt bra på när det gäller andra har jag nu lyckats vända inåt.

Jag började den här resan för många år sen, med hjälp av en vis pappa och en liten bok med titeln "There's nothing wrong with you." Och så här 10-15 år senare börjar det kännas som att jag har lämnat kommungränsen. Thy country awaits, oh little one. Och vem vet vilka överraskningar som väntar där? Only time can tell. Om tiden nu var på riktigt. Men det är en helt annan diskussion.

Och så en rekommendation. Alla borde se den underbara Sydkoreanska munken Jeong Kwan på Netflix-serien Chef's table. Hon är verkligen en inspiration. Citat nedan:

"Creativity and ego cannot go together. If you free yourself from the comparing and jealous mind, your creativity opens up endlessly. Just as water springs from a fountain, creativity springs from every moment. You must not be your own obstacle. You must not be owned by the environment you are in. You must own the environment, the phenomenal world around you. You must be able to freely move in and out of your mind. This is being free. There is no way you can’t open up your creativity. There is no ego to speak of. That is my belief."