Tog mig till Vårdcentralen igår. Tycker inte om att gå till Vårdcentralen, men mår som ett as. Vi har en utredning om misstänkt mögel på min arbetsplats och folk är och har varit underligt sjuka under en längre period. Det brukar bli bättre så fort man är hemma, men den här gången blev det inte så. Jag är utmattad, yr, vinglig och svag. Det är lätt obekvämt och bilkörning är inte helt mysigt med yrseln. Så jag tänkte att det kan vara vettigt att utesluta annat mög. Och få ett sjukintyg om jag nu behöver vara hemma längre.

Läkaren ja. Läkare. Finns det inga krav på att bli läkare? Som att kunna bemöta människor? Nåväl. Läkaren kunde inte ens se mig i ögonen och efter att jag berättat om hur jag mår och om mögelutredningen på jobbet ställer han frågan: "Vad tror du själv att det är?". Öööh. Så han fortsatte med att kontrollera det vanliga och när mitt blodtryck var ovanligt högt för att vara mig sa han att det lätt blir så eftersom man är nervös inför läkarbesöket. De andra gångerna jag mätt blodtryck har också varit hos läkaren. Men jovars.

Sen kommer det man som kvinna har lärt sig bli van vid. "Såna här problem kan vara antingen fysiska eller själsliga". Suck. En gång i mina yngre dagar när jag hade en inflammation i underlivet blev jag rekommenderad att gå till kuratorn. Jomensåatt. Och själsliga, vem fan använder ett sånt ord?

Vidare. Han rekommenderar blodprov förstås. Jag frågade hur lång tid det tar då jag behöver sjukintyg från torsdag. Han säger: "Om testerna inte visar något, vad tycker du att vi ska göra då?". Jag svarade att det ska väl han veta, han som är läkaren. Jag sa att eftersom det är lite obehagligt att köra bil känns det jobbigt att köra 30 minuter till jobbet, varpå han svarar: "Det är ju svårt för mig att veta hur du mår och känner dig".

Jag har blivit bemött på olika mindre bra sätt inom sjukvården förut, men det här var verkligen ett lågvattenmärke. Redan innan jag ens hade sagt något hade han bestämt sig för att jag är en googlande hypokondriker som vill vara hemma från jobbet.

Eftersom jag är en problemlösare väntar jag på provsvaren, sen listar jag om mig på Skånes bästa Vårdcentral, med höga betyg i bemötande. Lite längre att köra, men förstås värt det om jag slipper bli bemött med misstro från första sekund.