Jag brukade tycka att konspirationsteoretiker var bra för oss andra som kritiserar tingens beskaffenhet lite mer än normalsvensson, men nu när stollarna tar sig in i mainstream blir det hela lite mer läskigt. Jag hörde Alex Jones första gången runt 2002, efter 9/11 då en kompis kompis visade en 2 timmar lång video där han på sitt sedvanliga hyperaktiva sätt pratade om att det nog var ett insiderjobb det där. Då, för nästan 20 år sen, tyckte jag det lät lite rimligt. Det har sedemera gått över helt.

Att gå från det där till att Hilary Clinton våldtar, mördar och styckar barn är kanske liiiiite överdrivet. Obama and the birth certificate. Pizzagate. Sandy Hook. Gay chemicals. BLM. Jomensåatt. Och att då vara lite småmysig med den Trumpna före detta presidenten gör att det hela får en legitimitet som inte känns helt okej. Alls. Fakta verkar numera vara något som inte längre är intressant för många människor. Eller jo, det är väl bara att fakta numera kan baseras på precis vad som helst. Speciellt känslor.  

Mitt problem med konspirationsteorier är att de aldrig förklarar varför. Om det hade funnits en bra förklaring kanske jag hade lyssnat. Men varför finns det en New World Order bestående av ödlemänniskor i en pedofilring som vill mörda majoriteten av jordens befolkning medelst coronavaccin? Av vilken anledning? För att kontrollera oss säger de ibland. Men hallå, det där är ju redan löst av det system vi lever i, vi är ju mer eller mindre kontrollerade ändå.

Jag tror fortfarande att problemet består av att vi är för många och människor får inte en naturlig plats i gruppen på samma sätt som när vi levde i mindre grupperingar. Tänker mig att varje individ hade en uppgift då, det var så vi överlevde. Nu är vi så många att majoriteten av oss inte ens behövs, inte har något specifikt syfte. Så folk gör vad de kan för att skaffa sig ett, oavsett om det handlar om bra saker, dåliga saker eller helt puckade saker, det gör ju att de märks och sticker ut bland allt surr. Men vad vet jag, kanske har de rätt? Den Trumpna före detta presidenten ser ju trots allt inte riktigt ut som en människa, kanske mer som en amfibie. Över till dig Alex Jones.