Så. Det kom ju nåt litet virus och så blev jag lite indragen i nyheterna igen, trots att jag låtit bli dem i många, många år. Först var det bara om viruset, sen började jag läsa nyheterna varje dag. Bara snälla nyheter, som SVT Nyheter, men ändå.

Plötsligt hörde jag mig själv tänka att "det var ju värst vad folk blir skjutna till höger och vänster nuförtiden". Känslan som uppstod inom mitt läsa-nyheter-vaddå-statistikhuvud var att skjutningarna ökat så inåta helvete. But lo and behold. Så är det inte. Känns iofs fint att samma nyhetssida som jag kollar på också ger mig statistik. Men gör också att jag lägger nyheterna på nån dammig hylla bort från min lättpåverkade hjärna igen.

Titta här liksom, statitstik på skjutningar i Skåne. Ser ungefär likadant ut för hela Sverige. Visst, året är inte slut än, men det ska ju en del till för att det ska upp i 2018 års antal.

Så, nu är appen raderad ur telefonen. Kändes lite konstigt motvilligt, så det var garanterat rätt beslut. Mitt mission nu är att hitta andra vänner än nyheter och dumma mobilspel. Tur att korsordstidningen snart dimper ner i lådan 😁