Spännande ting som händer. Jag har haft en ofarlig cysta i/på äggstocken i ganska många år, går och kollar den där cystan en gång om året för att se så att den inte förändras. Den upptäcktes nog i samband med steriliseringen, av en annan läkare, men jag minns inte så väl. Ultraljudsläkaren sa någon gång någonting om en chokladcysta, läste lite om det och informationen sa inte så mycket. Härom dagen var jag inne på Mina Vårdkontakter och upptäckte journaltjänsten. Spanade in diagnoser och häpp:

Jag har tydligen endometrios, det är bara ingen som behagat berätta det för mig. Och plötsligt får jag en förklaring till den där 4-timmars mag/tarmkrampen jag hade för några månader sen. Och mina allmänna magproblem/smärtor som någon läkare kallade för IBS. Det gör ingen skillnad som så, det är ingenting jag är intresserad av att söka hjälp för ändå eftersom hjälpen består av hormoner. Har hellre ont än att bli ett svart, galet monster som vill mörda hela världen. Men när jag ligger där och krampar och inte har en jävla aning om var det kommer ifrån, hade jag säkert känt mig lite lugnare om jag visste det här. Och nu vet jag dessutom att det går över när klimakteriet kommer. Så heja klimakteriet, kom gärna tidigt!