Jag får en idé att skriva nåt varje dag och så gör jag det i en vecka och sen tar det stopp. Jag har mitt stora bokprojekt som mest bara ligger, jag gick en författarkurs online där feedbacken var så fantastiskt positiv att jag bara borde skriva som fan. Att gestaltningsänglarna applåderar. Att jag är personlig. Att min röst hörs genom texterna. Att jag berör samtidigt som jag är rolig. Så vad är problemet? Har ställt mig samma fråga i en jävla massa år utan att komma fram till något vettigt svar.

Rädsla att misslyckas? För självkritisk? Rastlös? Vet inte, men något är det som gör att hjärtat börjar slå och svetten börjar trycka sig ur porerna en aning så fort jag tänker på att skriva något större än ett blogginlägg. Jag har i och för sig någon sorts aversion mot att avsluta saker, men brukar åtminstone komma nära slutet innan jag skiter i det. När det gäller bokskrivandet är jag knappt på andra trappsteget.

Jag har nog aldrig avslutat något när det gäller utbildning/jobb/dylikt. Påbörjat massa utbildningar. Haft en massa jobbprojekt som jag av en eller annan anledning alltid lämnat innan de varit helt klara. Nu är jag däremot i sluttampen på min utbildning och börjar praktiken om ett par veckor. Ett litet slutarbete på det, sen är den utbildningen klar och det där med att faktiskt slutföra något på riktigt kanske sätter igång resten, vem vet?

Jag fastnar lite för lätt i TV-serier och menlöst sittande i soffan. Just nu är det antagligen för att jag inte jobbat på ett tag. Att inte göra något föder mer "att inte göra något". Har alltid, liksom skrivandet, en idé om något. Åh, massa tid över då ska jag detta och detta och detta. Och sen blir det bara förslappat. Och så hamnar jag i gränslandet mellan att acceptera eller tvinga och fundera på vad som är krav utifrån, vad som får mig att må bra kontra dåligt och så vidare in an endless loop of mindfucks.

Oh well, snart är slappetiden över och en ny era startar. Blir säkert skitbra!

Och bara därför! Letade efter en bild till det här inlägget och hittade en sida som skriver om att skrivkramp bara är en myt, fan vad bra. Nu händer det kanske :)

"Writer’s block is the self-inflicted phenomenon of making choices that frequently lead to failure."