Jag har missbrukat många saker under min livstid och har också slutat med många saker. I mina yngre dagar var drogerna lite jobbiga att sluta med, men lätta att hålla mig ifrån när sinnet var någorlunda harmoniskt. Nikotin, som jag slutat med i omgångar, men nu bestämt att behålla i snusformat, var också lite bökigt eftersom hjärnan plötsligt var tvungen att sluta förhålla sig till det konstanta nikotinflödet. Alkoholen inte alls svår att sluta med och suget infinner sig bara när jag är låg.

Det svåraste av alla svåra abstinenser att förhålla mig till är det som kommer ur missbruket av relationer/sex/närhet. Givetvis på grund av sin vid första anblick godartade form. Men när det är ett missbruk blir formen mäkta elakartad. Och behovet av närhet och relationer existerar ju oberoende av sinnets status, trots att det förstås varierar i intensitet.

Jag har gett mig själv målsättningen att inte involvera mig i några sorters kärleks- eller sexrelationer året ut. Min senaste relation tog slut i början av året, så det är inte särskilt länge jag varit utan. Men nu sliter det och drar precis överallt i skallen. Det är lite av en ständig kamp mot den där satans missbrukarhjärnan som försöker övertyga mig om vettigheten i att börja kontakta alla mina numera dumpade KK:ar eller att dra igång det där dejtingsajtandet igen. Och allt detta trots att sexlusten, antagligen av självbevarelsedrift, gått och gömt sig fullständigt. Och den lär ju gräva ner sig till jordens kärna med introduktionen av antideppen nästa vecka. That's addiction for ya.

Så nu gör jag mitt bästa för att lära mig hur jag funkar utan att hela tiden förhålla mig till någon annan. Eftersom jag dyker in i relationer med huvudet före i kombination med att jag anpassar ihjäl mig är relationer inte något som fungerar särskilt bra. Så jag måste bli kompis med mina abandonment issues och det där bekräftelsebehovet som bidrar till att jag vänder och vrider mig till oigenkännlighet för att få den andra personen att tycka om mig. Kärleksmissbruk och abandonment issues, varför göra det lätt för sig liksom :)