Det snackas mycket om att mobiltelefonerna och sociala medier är roten till grejen med att unga tjejer säljer bilder och hamnar i utpressningssituationer. Låt oss inte för en sekund hymla med vad anledningen till detta är. Det är att det finns en efterfrågan. Det finns män som luras och ljuger och utpressar för att få tag på dessa bilder/filmer/kroppar. De sociala medierna har bara gjort det enklare för dem att få tag på det, men det är fortfarande de som står för efterfrågan. Att skylla på modern teknik är en otroligt enkel strategi för att ducka för det egentliga problemet. Någon sorts lite halvobskyr digital ny värld och techbolagen som står bakom går det bra att skylla på. Att istället säga som det är, att en procentandel av män fått för sig att tillgången till flickors kroppar är deras rättighet, det blir svårare att ta tag i. Och att dessutom försöka göra detta utan att bli hätsk, äcklad och grundligt förbannad, det är också svårt. Men problemet är fortfarande det.

Och kan vi för jävelen sluta säga att "hon säljer sig själv". Hon gör inte det, hon blir köpt. Semantiken är viktig när skit ska förklaras och det där blir att lägga ansvaret på den unga tjejen. Och att de här männen är människor som jag inte ens i bästa välvilja förstår mig på är väl ganska självklart, men det är alla de andra männen som hjälper till att vidmakthålla de här strukturerna som gör att vissa känner att de har rättigheter som de inte har.

Och ack så subtilt det kan vara emellanåt. Inte för mig, för mig blir det som att en person skriker så spottet träffar mig i ögonen. Men allt småsubtilt översitteri, sättet på vilket män gör sig bättre än kvinnor, sättet på vilket de levererar vissa meningar i bästa passive aggressive-anda. Myspys. Konkret exempel. Jag skulle göra en sak efter en instruktion och jag ansåg att instruktionen inte var helt korrekt och gjorde därmed på ett annat sätt. Hur mannen levererar info om att jag gjort fel: "vad står det i instruktionen?". SPOTT! Varför går det inte att säga det på något annat sätt? Va?

Allt sånt här, vare sig man vill det eller inte, är sånt som förstärker idén om att mannen är bättre, att mannen har rättigheter som han inte har, vilket leder till en kultur där det för en viss del av män, av någon outgrundlig anledning, känns helt okej att ha sex med en liten 15-årig tjej med armar och ben fulla av ärr och en självkänsla som är icke-existerande. Grattis, du måste känna dig stolt över dig själv.